Nyheter27 okt 2009 08:17 pm

Oppdatert fredag 30. oktober med Dagbladet TVs innslag hvor de blei med oss ut for å se på piecen. Se også flyfoto lenger nede tatt av Budstikka. Sjekk også Jame burde hatt en medalje for lang tjeneste om utstillinga til Jame på Grønland.

Jeg hadde egentlig tenkt å vente med å poste dette til piecen var offisielt helt ferdig og det fantes ordentlige bilder, men nå er katta ute av sekken: Asker og Bærum budstikke brakk i dag nyheten om fos crew-piecen i en gammel rusegrop for fly på Fornebu, under tittelen «Himmelsk hilsen fra rusegropa».

Bildet over er faksimile fra Budstikka. Resten er våre. Klikk på bildene for større versjoner.

Nytt: Budstikka har tatt flyfoto!


(Ser du Aslak under F-en?)

Avisa unnlot først i trå med god norsk pressestradisjon å vise hele verket, eller å skrive i det ellers helt trivelige oppslaget at det står fos crew på piecen, bare at står «Can you see us … from outer space». Men senere samme dag fulgte de opp den første artikkelen med å legge ut foto tatt fra helikopter! Vi tar av oss hatten for Budstikkas dekkning av saken.

Budstikka skriver at «der skråveggene i rusegropa møter bunnen måler lengden hele 210 meter. Og øvre kant er 260 meter lang».

Det budstikka ikke er klar over er at dette «angrepet på annen manns eiendom» ganske sikkert er verdens offisielt nest største piece gjennom tidene.

På dette bildet, som jeg har tatt fra W-en, står Aslak i R-en i ordet CREW.

Flere flittige medlemmer av fos har jobbet lange timer i godt over en uke for å gjøre piecen, som er enorm, ferdig. Mer enn 250 liter outline (det svarte på bokstavene) har etter sigende gått med. Hvor mange liter maling som er blitt brukt på hele piecen er uklart. Omtrent halvveis i arbeidet ble gropa fylt med en kjempestor hau med sand, som dessverre ødelegger utsikten fra bakken.

Vi vil understreke at vi på ingen måte står bak malingen på Fornebu, vi er simpelthen fans. Bruk gjerne våre bilder, men link i så fall tilbake til artikkelen.

Verdens største piece gjennom tidene lå i LA River men ble dessverre buffet (malt over) tidligere i år. Så vidt vi veit er derfor fos crew-piecen på Fornebu nå den største som finnes, og nest største noensinne.

Faksimile fra Budstikka.


Vis større kart

Piecen ligger i Snarøyveien på Fornebu. Det tar deg et kvarters tid å kjøre ut fra Oslo Sentrum for å se mesterverket sjøl. Kjør Drammensveien/E18 ut mot Fornebu. Ta av ved Fornebu ut til Snarøyveien. I rundkjøringen der kan du ikke unngå å finne fram. Har du ikke bil kan du kjøre 31 bussen ut mot Fornebu og gå av i Snarøyveien.

Verdens største piece var en MTA-piece malt i LA River 2008. I år ble den dessverre fjernet.


Foto fra http://lightsleepers.net/.

Andre ting av Don Martin

Related posts:

Kong Steves selvlysende hiphopbibel
Sniklytt på tittelsporet Jobbe litt mindre ... her!
Gratis download for alle som har vært på skoleturnekonsert

4 Responses to “Verdens nest største piece noensinne”

 1. on 27 okt 2009 at 21:12 Rune

  Kult!!!

 2. on 27 okt 2009 at 23:14 TARE

  Veldig bra jobbet! Imponerende. Google earth??

 3. on 02 nov 2009 at 20:59 SineTwo

  Insane! Utrolig bra gjort 🙂

 4. on 11 nov 2009 at 0:12 Benny Fuckling

  Hahahahaha, pathetic. If you wanna waste paint to make a mark, why make the second largest?

Feed on comments to this Post

Leave a Reply