Tekster and video13 sep 2011 02:22 pm

I fjor da vi begynte arbeidet med vår nye skive var planen opprinnelig at vi skulle lage et tredelt album, med hver vår del. Min del, eller mitt album, skulle hete Mann for min hatt. Tommy Tee og jeg jobba tett med både låter og beats til skiva, som han produserte i sin helhet. Vi dro blant annet til New York, for å skrive og lage deler av plata der (se video lenger nede på sida). Og selvfølgelig for å få med oss noen vaskeekte gamle hiphop-veteraner. På denne låta, som ville vært tittelsporet fikk vi både med oss old school-legende Craig G fra Juice Crew og oppkommende sanger Jaiden The Cure.

Craig G er en legendarisk rapper fra Brooklyn-clicken Juice Crew (sammen med Marley Marl, Mr. Magic, Roxanne Shanté, MC Shan, Biz Markie, Big Daddy Kane, Kool G Rap & DJ Polo, Masta Ace og Tragedy the Intelligent Hoodlum), og ble kjent først med Marley Marl sin klassiker (og her bruker vi ordet «klassiker» uten noen form for overdrivelse) The Symphony. Siden har han drevet med mange forskjellige prosjekter, blant annet som battle rapper. Klippet under er fra filmen Freestyle hvor Craig battler Supernatural

Jaiden the Cure er en «up and comming» amerikansk rnb-sanger vi har stor tro på. Han bringer en litt annen feeling til låta han er med på enn mange kanskje er vant til å høre fra oss. På klippet under kan du sjekke han ut live sammen med Jay-Z.

Låta Mann for min hatt er nok en av mine personlige favoritter, både på skiva og av låter jeg har vært med på.

Men da Aslak meldte seg ut på våren falt planen i fisk, og vi måtte slå sammen deler av min plate med deler av Elling sin. (Du kan kanskje gjette hvem låter som er fra hvor?) Under kan du se min reisedagbok fra New York mens vi var der og jobba. Under finner du også teksten til låta.Produsert av Tommy Tee. Innspilt i Red Ant Studio, Harlem New York. Med Craig G fra Juice Crew og Jaiden The Cure.

Martin:
På banen ut mot Ammerud
Kom jeg i snakk med en gammel dame på 107
Så jeg snakka om været , hvordan det alltid snør
Mer i groruddalen enn i byen, Hun mente hør
Du er ikke hvor du er fra. Du er det du gjør
Det hørtes temlig ut som noe jeg har skrevet sjøl
Jeg så forvirra ut hun så på meg og sa Min sønn,
Ingenting verdt å vinne lar seg vinnes av seg sjøl
Jeg er ikke en av de som mener alt var bedre før
I min levetid har levetiden nemlig økt
En del har bedre liv, mere tid og flere tør
Å våge vinne verden, flere bærer mindre bør
Du må huske jeg ble født her uten stemmerett
Nå har jeg månedskort. Jeg smilte, sa Du har nok rett
Men samtidig er sannelig samtiden van-vittig
Framskrittet styres alltid fram av gal business
Det er vanskelig å ikke synes alt er galskap
Det virker som om fornuften sakte avtar. Hun sa
Ung må verden ennå være, det er klart at
Tålmodighet må ikke blandes ut med latskap
Dårlige ting kommer fort, bra ting kommer sakte
Og det er alltid tungt å bære vann i motbakke
Se ditt liv i tidens lys, historiens lange rekke
Vær mann for din hatt, nå jeg faktisk av på neste

Craig G sitt vers har vi desverre ikke.

Martin:
Så Jeg er mann for min hatt, navnet er Martin, jeg er minstemann fra
Gatas Parlament ikke parlamentet bak Akersgata
Tar betalt for spadetak, apekatter vi må ha mat as
Sprader stadig fram og prøver prakke på deg Gatasplata

Andre ting av Don Martin

Related posts:

Bruk ditt hjerte og ditt hode...
Tekst: Vi er alle fra Vålenga
Kortfilm: Oljesøl

Feed on comments to this Post

Leave a Reply