25 nov 2010 03:08 pm


Yo! Gatas Parlament kommer snart for å spille på din skole! Her har vi samla endel av tekstene til låtene vi kommer til å spille, litt om de forskjellige medlemmene i bandet og litt om historien vår. Du kan også sjekke når vi kommer til din skole her, eller masse forskjellige blogsposter om bandet. Vi blir glade for alle kommentarer vi får!

Om Gatas Parlament

Gatas Parlament er en rapgruppe fra Oslo øst bestående av Elling Fragatas, Don Martin og Aslak. Her kan du lese en biografi av Øyvind Holen. Hvis skolebiblioteket ditt har boka Gatas Parlament – Røverhistorier og raptekster eller en av Øyvind Holens bøker om norsk hiphop kan du også lese mer der.

Elling Fragatas er rapper og mener dessuten selv at han er den kjekke Gatas Parlament. Han er fra Gamlebyen i Oslo og dessuten veggis.

Don Martin er bandets minstemann og dessuten også DJ. Hattefransen Martin er kjent for mange fra hiphopshowet Goodshit Radio som legges ut på Kingsize.no hver uke.

Aslak Gatas er den mest fornuftige i bandet vårt. Han var nettopp med på TV-programmet Maestro i fjor, og bruker mesteparten av tiden sin på å spille dataspill.

Med oss har vi også Jester, som både er vår beste venn og produsent. I tillegg til å lage mye av våre beats har han gitt ut flere veldig bra soloplater. Han har som regel en finger med i spillet på alt vi gjør.

Mer ting du kan sjekke ut her om Gatas Parlament

Tekstene er hentet fra boka Røverhistorier og raptekster som kanskje finnes på skolebiblioteket eller det nærmeste vanlige biblioteket. Der kan du dessuten lese ganske mye mer om bandet vårt, og både morsomme og seriøse historier vi har opplevd som band. Noe av det har vi lagt ut her.

Mange av låtene kan du også høre på sida eller laste ned gratis. Her kan du finne alle musikkvideoene våre. Helt øverst på toppen av sida finner du flere linker til mer av det som er på sida.

Tekster

Gatas Parlament – Til Ungdommen med Supa Sayed. Noen enkle råd fra oss til kommende generasjoner rabulister og røvere. Tittelen er lånt fra et kjent norsk dikt av Nordahl Grieg.

Gatas Parlament – Asylhotell Ritz. I 2008 ble vi bedt av P3-programmet Osenbanden om å lage en låt i uka om «det viktigste som skjedde den uka». En av de åtte ukene lagde vi denne låta, en historie som utspiller seg rundt det skandalerite private asylmottaket Asylhotell Ritz.

Andre kjente Gatas-låter vi kanskje skal spille

Gatas Parlament – Bombefly. Denne låta ble skrevet i det USA var i ferd med å gå til krig mot Irak og Afghanistan. George Bush var president i USA og Kjell Magne Bondevik var statsminister i Norge. Over hele verden protesterte folk mot de planlagte krigene, og i Norge fant den største folkemønstringen siden andre verdenskrig sted.

Gatas Parlament – Fucked up på Laurdag. Denne låta er en historie fra en gang Elling var ute på byen for å høre musikk og møte venner. Men hva handler den egentlig om?

Gatas Parlament – Kosmonaut. Året er 3008, og hele universet er besatt av Imperieriket, og den onde sith-lorden Darth W. Bush sitter med all makt. Frihet, lykke og rettferdighet blir slått hardt ned på av de brutale soldatene. Men en liten gruppe rebeller kjemper trassig mot undertrykkinga.

Feed on comments to this Post

Leave a Reply