Media and Nyheter20 des 2007 01:36 pm

Onsdag 19 desember trykte Aftenposten vårt bidrag til julekalenderen som Kulturbyrået Messen har satt igang, hvor de har spurt en masse forskjellige folk om å skrive en tekst om Oslo i 2017. De andre bidragene kan du lese her.

Januarmorgen 2017
200 ord om Oslo i 2017 av Gatas Parlament

En kald januarmorgen 2017 blir følgende kommunike på et svært slitt og gammelt a4-ark overlevert ekspeditøren på Seven-11 i Brugata av en lettere bedugget ubarbert mann iført t-skjorte med påskriften ”Yo! MTV Raps”:

”Vi, Gatas Parlament, finner oss ikke i mere. Vi er bevæpnet til tennene med en vannpistol og en pose smågodt, og akter ikke lenger å la den totale kommersialisering av vår by gå fra tre til tre.Vi krever:
1. Gratis kollektivtrafikk, tre ganger så mange linjer og dobbelt så mange avganger.
2. Bilfri indre by. For hvert år blir køene lengre, lufta dårligere og vintersnøen mindre spiselig. Se også punkt 1.
3. Stortinget som offentlig bad! Flytt ”politikerne” til billige brakkelokaler, så huset kan anvendes til det beste for folk flest.
4. Folkekjøkken overalt. Kollektive, billige restauranter i alle nabolag, hvor folk kan møte naboene sine og spise sunn, billig og god mat.
5. Færre kjøpesentre – flere fritidsklubber! Hver bydel bør ha minst én fritidsklubb, et bandrom og en bokkafe.
6. Vi krever badestrand og steder å kaste sendeplate langs hele kaia.
7. Gratis utdanning til alle i alle aldre – bibliotek overalt! Norge er verdens rikeste land, og burde derfor ha best, mest og morsomst utdanning.
8. JCDecaux og Clear Channel kan dra ditt peppern gror!
9. La graffitimalerne få dekorere de grå t-banestasjonene. Krigen mot graffiti har i likhet med kriger ellers ingen vinnere. Det er på tide å se hvordan det hadde sett ut om vårt lands mest iherdige kunstnere fikk stå i fred og male.
10.Boligmarkedet tilbake til regulerte priser. Vis oss den som kan gi én god grunn til hvorfor hushaiene, bankene og meglerne skal flå oss over kvadratmetre ingen av dem har vært med å bygge. Ingen boligløshet!

GATAS PARLAMENT”

Andre ting av Don Martin

Related posts:

Gatas Parlament og Osenbanden
Boka vår vant pris for "vakreste ungdomsbok"
Ukas gratis mp3: Til ungdommen

One Response to “Januarmorgen 2017 (julekalender)”

  1. on 06 mar 2009 at 22:37 fussball

    Gute Arbeit hier! Gute Inhalte.

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave a Reply