Goodshit Radio and Nyheter11 feb 2011 10:11 am

Foto Hans Jørgen Wærner

Som blant annet NRK.no melder i dag har radioprogrammet mitt Goodshit Radio blitt fjernet fra iTunes pga av «profanity issues», dvs sensurert fra musikkgiganten fordi vi har «shit» i navnet. Goodshit er et hiphop-radioprogrammet drevet av Fred Fades og meg, med ny musikk, masse gjester og konkurranser hver uke. Annenhver mandag sender vi live fra Skuret Bar på Grønland.


Goodshit Radio live fra Blå med Sean Price

I løpet av høsten 2010 ga flere lyttere beskjed om at podcasten ikke oppdaterte seg i iTunes, og vi tok kontakt med iTunes Store i høst for å finne ut hva som var feil. Vi trodde det var et teknisk problem, men etter tre måneder med mailing fram og tilbake kom det fram at vi var blitt sensurert, uten at iTunes hverken hadde varslet oss på forhånd eller sa fra når avgjørelsen var tatt.

Hør Goodshit Radio her:

Det er latterlig, først og fremst fordi de strenge og tåpelig «bannereglene» vi er utsatt for ikke gjelder for musikk iTunes tjener penger på. iTunes Store jo ikke har noen problemer med å selge låter som har «profanity in the title» som feks Cee-Lo sin «Fuck You». Eller: Man kan kjøpe Gatas Parlament låta «Goodshit Radio Anthem 2» i iTunes for åtte spenn, men ikke høre podcasten som Apple ikke tjener penger på. Underlig dobbeltmoral.


Karpe Diem gjør «Sminke» første gang live på Goodshit. Foto Hans Jørgen Wærner

Musikkgiganten iTunes har nesten monopol på konseptet podcast, og nekter blant annet å la andre podcast-applikasjoner innpass i App-Store fordi de naturligvis vil at iTunes skal dominere på alle Apple-produkter.

Problemet gjelder for alle som har abonnert på Goodshit Radio ved å søke i iTunes Store. Hvis du har meldt deg på podcasten via sida www.goodshitradio.com/podcast henger du nok fortsatt med.


Kenny Bong, Son of Light, Ken Ring og Jesse Jones på besøk. Foto Hans Jørgen Wærner

Det er irriterende for oss fordi vi har mista kontakt med mange tusen lyttere som abonnerte på podcasten gjennom iTunes. For noen år tilbake var rundt 40% av lytterne våre i Europa og USA. De har vi nå bare mista, og iTunes gidder ikke høre på klager eller argumenter.

Goodshit sender hver mandag på FM 99.3 Radio Nova med Don Martin og DJ Fred Fades. Annenhver uke sendes programmet fra utestedet Skuret på Grønland med live publikum, gjester og konkurranser. Bor du utenfor Stor-Oslo kan du høre Goodshit Radio på Kingsize.no eller abonnere på podcasten via www.goodshitradio.com.


Saigon og Statik Selektah tok over sendinga da de var innom Norge.

Det er forøvrig ikke første gangen jeg / vi har blitt sensurert fra det strenge utlandet. I 2003 ble videoen min Deliver the word regissert av nå hot-shot regissør Romain Gavras bannlyst fra ZTV for «Disgraceful Political Behaviour» – eller med andre ord – for direkte motstand mot USAs invasjon av Irak (I intervju med P3 ble det forklart at vi ikke kunne brenne amerikanske flagg og skjende Mikke Mus i en krigstid, mens England var alliert med USA.).

Mer bilder:

Dreamon live


Goodshit live fra Hove-festivalen 2010


Goodshit live fra Hove-festivalen med Ivan Avarage og Breaknecks


Sean Price & Tommy Tee


DRM

Andre ting av Don Martin

Related posts:

Everliven Sound ft Don Martin aka Sir Scratchalot
Hallå Calle! Bli i Hagen, ´a!
Elling og Magnus sakte tidsreise

One Response to “Goodshit Radio sensurert fra iTunes”

  1. on 12 feb 2011 at 0:10 Ac

    alltid hata apple og nå har jeg en enda bedre grunn til det!

Feed on comments to this Post

Leave a Reply