Skriblerier21 mai 2007 05:07 am


Jeg har forlengst opparbeidet meg et noe ampert forhold til de hyenene som driver forskjellige typer inkassofirmaer av forskjellig – helt eller delvis – luguber kvalitet. Det er helt enkelt fordi de tar pengene mine, prøver å ta pengene mine, har tatt pengene mine eller truer med å ta pengene mine. Grunnen til at de vil ta pengene mine er at jeg har for lite penger. Derfor er de aggressivt påtrengende og vil at jeg skal betale enda mer. Følgelig blir det enda mindre penger. Raskt danner dette et mønster få vil ha seg bekjent med eller bekledd i.

Dette alene er nok til å ville pisse i noens morgenkaffe – fortrinnsvis tilhørende noen som representerer monsteret. Gatas Parlament har sammen med Supa Sayed låta”Inkassodyret” om nettopp dette monsteret og dets forfølgelse av oss relativt fattige(re) folk. Den ble spilt første gangen på NRK Dunder i fjor, og opptaket er å finne her:


Blant denne vemmelige mengden inkassodjevler stikker deg seg fram noen spesielle sjarlataner som i større grad enn de andre ser ut til å være sorte slanger som spytter gift mot stakkarer. Jeg snakker ikke bare om de kortlivde småfirmaene som lyver og truer med regler som ikke finnes, eller rett og slett prøver å lure folk som allerede er redde og har vondt i hodet fordi økonomien presser rundt pannebarken deres som en middelaldersk torturhjelm. Disse menneskefiendtlige firmaene er jo i en klasse for seg sjøl og burde vært jagd til sjøs hvor de forhåpentligvis ville blitt sittende fast et sted midt ute i Atlanterhavet med en illsint Kaptein Haddock de bare noen stakke måneder før hadde prøvd å loppe for alt under loppekassa.

Nei da. For det kan alltid bli verre, og verre er det naturligvis. I det siste har jeg fått tilsendt tilbud om kortsiktige lån. Lån 200,000 uten sikkerhet propaganderer brevene! Og hvor har disse pågående utlånshaiene fått mitt navn og min adresse fra?

LINDORFF!!

(Grrr!!! Hsss!!! Grrr!!! Isjhhhh!!)

Hvor mye mer dust kan man med vitende vilje bli?

Derfor skriver jeg nå ned Lindorff i min lille bok med lister over bunnslam: Lindorff selger sitt register over folk som har dårlig råd og sliter med å betale regninger til folk som vil låne ut lugubre lån uten sikkerhet med høye renter. Antagelig får de også godt betalt for å selge våre navn og adresser; – vi er jo en målgruppe de veit sikkert at trenger penger (og de veit hvor vi bor). Og skulle man – gud forby – ikke få til å betjene lånet sitt til punkt og prikke, er jeg sikker på at Lindorff kan være behjelpelig med å kjøpe tilbake noe av gjelden til nye inkassokrav. De veit jo hvor vi bor.

Jeg håper alle Lindorffs ansatte inkassører faller i en stor ekkel pytt på veien til jobben. At alle på deres kontorer rammes av en diaréepidemi under firmafyllatur i Frankfurt, og at de slipper opp for dopapir. Jeg håper dere mister jobben, og sjøl havner i bunnløs gjeld, sånn som dere tydeligvis vil at andre skal. Jeg ønsker dere på alle måte vemmelse, og i den grad det er mulig å besudle min mangelfulle bemidling i nettbanken med basiller, betaler jeg motvillig mine inkassokrav herved med befengte bankoverføringer i håp om sykdom og ubehag.

Med hatsk hilsen
Martin

Andre ting av Don Martin

Related posts:

Oversove inn i ordboka!
Tidsmaskinen
Fjerning av Palestinerleir

5 Responses to “Bunnslammet av drittfolk”

 1. on 30 mai 2007 at 2:02 Anonymous

  Ok, Martin..
  Du mener da at folk skal få betale når de vil? Tror du ikke de firmaene som har levert varer, være seg strøm,telefon,bøker,forsikring eller hva det måtte være, vil ha betalt for det de har levert?
  Det blir så dumt å kritisere inkassobransjen som helhet, etter som de gjør en jobb for firmaer som har gitt opp å purre på kundene sine. Jeg kan skjønne at du klager på useriøse firmaer, firmaer som tilbyr lån med mongohøy rente osv, men selv om du er kommunist og kjemper mot «makta», så må du vel klare å se at inkassobyråer gjør en jobb som må gjøres? Hva med privatpersoner som leier ut en leilighet f.eks., og leietakeren ikke betaler.Dette er helt sikkert penger man regner med, og baserer en del av sin økonomi på. Er det da slemt å ta saken til inkasso, når leietakeren ikke svarer på brev, ikke tar telefonen, og ikke betaler?

 2. on 30 mai 2007 at 4:46 heska

  stinker AP lang vei av det anonyme dusteinnlegget.
  hva skal vi med inkassoselskap når det et flertall av nordmenn har en politimann iboende?
  systemtro idioter!

 3. on 30 mai 2007 at 11:52 Don Martin

  Altså, poenget her er jo at inkassofirmaet selger navnet mitt til folk som låner ut penger uten sikkerhet. Jeg trodde det kom ganske klart fram i teksten, særlig i partiet «Derfor skriver jeg nå ned Lindorff i min lille bok med lister over bunnslam: Lindorff selger sitt register over folk som har dårlig råd og sliter med å betale regninger til folk som vil låne ut lugubre lån uten sikkerhet med høye renter.»

  Utover det forbeholder jeg meg retten til å personlig hate inkassofirmaer også, ettersom jeg stadig må betale de masse penger jeg ikke har fordi jeg allerede har for få. Uansett om de måte fylle en funksjon i verden ellers…

 4. on 01 jun 2007 at 6:06 Anders Fredriksen

  Stinker AP lang vei?
  -Hva faan er det for en kommentar?
  Resten av det Heska skriver er så dumt at jeg ikke gidder å bruke krefter på å kommentere.
  Men dusteinnlegg? Synes jeg var rimelig saklig jeg..

  Martin: greit, jeg var ikke helt på ballen i forrige innlegg.
  Jeg synes du bør kontakte Inkassoklagenemnda om henvendelsen om lån. Lindorff har ikke lov til å selge opplysninger om deg som debitor.
  http://www.inkassoklagenemnda.no
  En kjennelse her vil ende som en solid ripe i lakken til Lindorff.

  Og plata var faanmeg fet!

 5. on 02 jun 2007 at 3:41 Don Martin

  Hurra! Takker og bukker …

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave a Reply